Min arga söta tös!

Det här är Alva, våran älskade lilla tös:
Alva blev 2 år nu denna sommar, tiden går så fort! Alva är fantastiskt duktig på att prata, hon har länge pratat i meningar och nu bygger hon på dem till 4 ordsmeningar.

Alva är också en väldigt bestämd liten tös som ofta kan bli arg, ni som har sett henne arg vet vad jag pratar om. Hon har ett tag nu agerat som en treåring i sin värsta trots.. det är nästan så att jag tror att hon har debuterat denna kända trots. Men det gör inget, jag orkar! 

Alva är oerhört klipsk också, och fantastiskt söt..
...ofta när hon har sina förklaringar och ska svara på det man säger åt henne så har hon ett minspel utan dess like. Jag kan lova att det är svårt att inte dra på smilbanden, i själva verket garvar jag inombords. Men bita ihop gör man och försöker möta henne med stor respekt... Det läckraste hon gör är att när man säger åt henne på riktigt så rycker hon på axlarna och vänder på klacken iväg i från platsen med bestämda steg, hade hon haft klackiskor hade det låtit som en uppsnoffsig biblotekarie som stapplar iväg. 

Alva är väldans omtänksam också.. finns inget mysigare då hon tar tag i min haka med sina knubbiga 2års händer för att vrida mitt huvud mot henne och säger: Mamma, du är gullig!
Åhh... hjärtat smälter och det ger mig energi att orka nästa utbrott!

Alva gillar bebisar, så fort hon ser någon annan liten varelse ska hon fram och titta. Hon fick också en barnvagn och en docka i födelsedagspresent. Denna docka vårdar hon som att det var en äkta baby... förutom ibland då dockan får agera bandyboll och sådär.. men däremellan är hon väldigt brydd om hur dockan har det.

Alva har ett smeknamn på finska: Pippori, säkert felstavat men det betyder i alla fall PEPPAR och det förklarar precis hur stark hon kan vara.. Alva mitt eget "peppercorn" du är älskad!!!


Kommentarer
Victoria

Underbart vacker och otroligt charmig tjej!!!! Man kan ju inte göra annat än att le när man ser henne :)

2011-08-07 @ 02:09:30
Cissi

Hon är så himla vacker och söt :) Och underbart med en brud som förmodligen inte kommer ta någon skit i framtiden :):):)

2011-08-07 @ 08:55:10
URL: http://lillohman.blogg.se/
Anonym

Sötnosen! Moster saknar er, många kramar till er alla i familjen.

2011-08-07 @ 13:46:32


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Photo by Vatto

vaattovaara@live.se

RSS 2.0