Men nu får det väl ändå vara nog!

Nu är jag riktigt arg och less.. om ni känner er träffade så var det också, för jag är less nu!
Jag klagar inte bara för klagandets skull utan det handlar faktiskt om liv. De berörda verkar inte förstå det! Här på vår gata håller man hastigeter i klass med E4:an.. inte riktigt men det är faktiskt 30km/h på denna väg men tyvärr så har det skylten försvunnit i samband med vägarbete för ett antal år sedan. Postbilen verkar ju vara herregud stressade för det "sprutar eld från avgasröret" nog för att vi alla vill ha våran post men nån måtte fåre vara! Sen finns det ett otaliga bybor som inte har barnvett i trafiken, och det är inte bara ungdomar utan människor som själv är förälder! Jag kan förstå att man glömmer det nån gång för att man är stressad och så men att varje dag se genom köksfönstret folk blåsa förbi med ögona endast riktade framåt får mig att bli nervös!

Många av ungdomarna har jag nångång under åren pratat med och senast var det i vinter... en kille kommer sladdandes in på våran gata och jag kör bakom.. rätt som det är sitter han fast i diket och jag stannar..
Frågade om han behövde hjälp, men röda kinder svarade pojken som förövrigt verkade väldigt obekväm med situationen att han skulle klara sig själv. Då tog jag också tillfället i akt och säga till om hastighet och uppmärksamhet.. förstår ni inte att döda ett barn eller en människa för att man bara skulle ha lite skoj och sladda eller för att man var stressad till jobbet skulle ingen kunna leva med! Så se upp, nu är jag på krigsstigen!!

Inte att förglömma en vuxen karl med egna barn som kör lastbil.. hela huset dundrar då han kör förbi. Har god lust att köra ut en barnvagn framför, men tack och lov så vet jag bättre för om jag skulle handlat på det viset skulle jag nog ha en lastbil i köket, för stanna skulle han inte hinna. Undrar om hans argument skulle hålla i rätten om han nån gång skulle bli vållad för annans död eller kropsskada: "Onga sko et vara på vägen"  ... hmm låt mig tänka.. NEJ, antagligen skulle det bara göra åtalet värre.

Mina barn är på vår gata och leker dagligen och hur mycket jag än prentar in att de ska vara uppmärksamma på bilar så är barn just barn och kan glömma av sig.

För ett par vintrar sen så såg jag grannpojken leka på sin gård och kom på att han skulle över till garaget på andra sidan av vägen och springer..  jag ser en bil komma efter vägen, även denna gång en ung pojke som kör alldeles för fort för att uppmärksamma pojken i tid.... när man står där och ser på så reagerar man instinktivt och ja ropar pojkens namn och han gudskelov stannar, bilen bromsar och glider fram.. han skulle inte hunnit stanna!

Säger än en gång, jag brukar inte klaga men det är LIV det handlar om!!!

Kommentarer
Anonym

Fina Alva, hoppas vi hinner ses i helgen.Bra skrivet på bloggen, hoppas att någon av de mindre kloka bilister och chaufförer som dundrar förbi läser och känner sig träffad...

2011-10-20 @ 13:11:02
Vera

MORR!! Tänk att det är så svårt för vissa att fatta att en så enkel sak som hus= människor (i regel) det är NOG illa att oerfarna, otänkta ungdomar kör vårdslöst/ för fort men att vuxna- kanske själva föräldrar- gör det är jävlat ofattbart! Och att säga att ungarna inte ska vara på vägen- näe, det ska dom inte men gör alltid barnen som vi vuxna säger?! Nope, inte alltid. Kan vi vuxna alltid sitta på arslet och iaktta våra barn i deras lek?! Nope, inte alltid! Man vill vara trygg i och omkring sin bostad och då vore det fint om folk kan respektera fartgränser och regler- men det händer kanske bara i den bästa av världar?!

Tack för superduperfina bilder, du har gjort min dag :-)

Ha en trevlig helg!

Kram

2011-10-21 @ 13:13:44
URL: http://vera-med-flera.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Photo by Vatto

vaattovaara@live.se

RSS 2.0