Alva Ingegerd Vaattovaara

Nu är datorn fixad och nu är det dags att presentera lilla Alva.
Ni må tro att storebror är stolt! Han sköter om henne så bra...
Alva precis lika "snäll" som Vilgot är/och var  första tiden: sover, äter och är allmänt jättenöjd med tillvaron. Inatt sov Alva mellan 00.15 till 05.45 åt och somnade till 09.00 åt igen och somnade till 10.40.. Rena drömmen  =)


Vilgot visar Alva vart näsan sitterFantastiska!!!


Alva myser hos Farmor...


Och så kom hon tillslut...

Våran lilla dotter: 4335gr och 52 cm.. Den 19 Juli 04.34.. 
Allt gick jättebra och enligt mig jättefort.. vi hann vara 2,5 timme på förlossningen sen var hon framme. 
Våran dator har tyvärr gått sönder i det senaste åskovädret så det dröjer lite innan det kommer in några bilder.. 

Hon har redan funnit sin rytm.. hon bara äter sover och skiter.. en supernöjd primadonna. Man märker nästan inte ens av att hon har kommit fram..  men hon hör av sig då hon är hungrig.. just nu infaller det sig med ett intervall på 2-3timmar, absolut lagomt! 
Nätterna fungerar bra, hon sover i sin "korg" och vaknar efter 2 timmar för matstund för att kort därefter fortsätta sova. Från ca 04.00 sover hon i sträck till 09.00.. sköönt!

Mer uppdatering kommer senare =)

Gårdagen


Den tillbringades på lidmans stuga..Pvs systrar kom oxå ut en sväng.. riktigt mysigt trots det ostadiga vädret på kvällen.
Vi ska ut dit en sväng idag också, men vi vet inte om vi ska stanna där för att sova..
Något tecken på en bebis har ännu inte dykt upp, vi får väl se om h*n vill komma ut självmant under helgen annars ska jag ringa förlossningen till veckan för att eventuellt starta igång det!

Rör inte skotern, tänker Ville och håller den inom säkert avstånd...Skotkärran måste ju tömmas också...Witech befann sig i vattet mest hela tiden...Morbror Peter tillsammans med Jona...Peter och Vilgot ute på bryggan!

Trevlig överaskning!

När vi kom hem ikväll så hängde det en påse med lite trevligheter i på ytterdörren... Det var från Linus och Vickan som tackade för Pv;s hjälp med husfasaden.. det var en riktigt trevlig hemkomst! TACK tillbaka =)

Fortfarande i väntans tider...

Jaa än har det inte hänt något.. bebisen verkar trivas.. men någon gång ska den väl komma om inte annat får den tvingas ut..
I övrigt börjar syrrans altan att likna ett riktigt soldäck..
Vi har just nu också stockholms besök, Vilgots lillkusin och dom är sååå söta!
Som ett barn på Julafton

Jag börjar minnas hur det var på julaftonsmorgonen då man vaknade tidigt, fylld av förväntan och längtan över att få öppna sina julklappar...

Idag är det 5:e dagen över tiden och jag känner mig precis så där som man gjorde på Julafton.. man har så där lagom lust att tjuvkika lite..
Måste ändå säga att jag har problem att sova på förnatten nu.. det gör lite så där "lagomt" ont i magen och ljumskarna så man inte kan sova.. men efter 3,4 någon gång är det som att det släpper igen..
Igår kväll försökte jag böka på litegrann så det kanske skulle starta.. renbäddade nere och uppe.. började plocka undan lite saker från vindan, men icke: Resultatet blev en ganska så svettig och slut gravid kvinna!

Nåja, över till de "räddande änglarna"

Peter har åkt till Lotta för att bygga altanen,  det är inte så mycket kvar nu.. jag ska lägga upp någon bild senare på resultatet men här är en bild i början på bygget:

Och sen en bild på den "räddande ängeln" Peter som hjälpte en liten fågelunge till livet!? (vet inte om den klarade sig men förhoppningsvis) igen.En annan räddande ängel är Marran som tar hand om Ville idag så jag fick sovmorgon och lite "egentid" under dagen =)
Vi ses!! 

Onsdag och ännu ingen bebis...

Hej på er alla undrande.. än så länge är vi hemma i byn. Var beräknad i Måndags så vi får väl hoppas att h*n vill komma ut snart!!!

Idag har syster lånat Ville och tagit med honom till dagis, han fick göra en massa roliga saker .. han längtar nog tills han får börja där, men det är ännu ett tag bort. Men tack Marran för dagens upplevelser säger Vilgot =)

Peter har börjat på Lottas altan och det tar form redan.. det bli jättefint.. Ska dit imorgon oxå, om vi inte är på skellefteå BB förstås. Vi kommer att åka dit den här gången.. lite taktik från min sida pga att den här årstiden brukar det vara en hel del barn som föds och Sunderbyn har ju ett ganska så stort upptagningsområda i jämförelse med Skellefteå... läste bara för ett tag sen att det hade varit 15 födda barn inom ett dygn på BB...det är grejjer det =) Sen är det ju faktiskt närmre till S-keå och fin väg är det oxå!!

Nu säger vi gokväll.. en macka väntar just nu på mig =)

Torsdag och den stora älsklingen har fått semester..

Det var egentligen meningen att Peter skulle gå på semester imorgon, men pga. att dom har hunnit det dom ska på jobbet så fick semester redan idag.. det är inte illa.  =)
Imorgon är det dags för mammagruppsträff, det ska bli lika roligt som alltid!
Nu ska jag lägga upp lite bilder som jag lovat:

I Lördags var vi hos Linus och Vickan och Peter hjälpte dom att byta fasad på huset
Här ser ni nyklippta Ville tillsammans med deras son 
Ville                                     Pv & Linus

Här dök Vilgot i poolen direkt.. innan den ens var fylld med vatten.
Lite uppdatering om Ville:
Han pratar otroligt mycket just nu, det kommer nya ord hela tiden och meningarna blir bara längre och längre, men det är inte alltid man förstår vad han menar men fantastiskt duktig har han blivit.
Idag när vi var hos systern min så hittade han en docka och dockvagn och SOM han lekte med detta.. precis som om det vore en riktig bebis.. han bäddade och skötte "bebisen"  väldigt omsorgsfullt och om vi råkades prata lite för högt så visade han med fingret för munnen sschhh!!! Jaa dom lär sig fort =)Photo by Vatto

vaattovaara@live.se

RSS 2.0