Fantastisk värme...

Den här dagen var egentligen fylld med en massa måsten som..klippa gräs..städa..tvätta etc.. men ändrade planer då det blev så fint väder..
Istället startade då denna dag med lite morgonmys i soffan..
Och sen bar det av ner mot byn för att njuta i solen, vi tillbringade hela dagen vid vattnet.. härligt!
Sandra kom också förbi med dom prickiga hundarna för ett dopp i vattnet..sedan åt vi tillsammans, tack för sällskapet Sandra=)
Jag kan säga att det känns att man varit ute hela dagen..men ska man vara fin får man lida pin brukar det väl kallas.. Nåja solbrännan måste bättras på nån gång=)
Nu är det för övrigt inte så länge kvar innan bebisankomst, 5 veckor... nedräkning må ni tro..
Check this out!  En hund som älskar att bada.. och dessutom leta saker på botten..
PlanteringIdag  var det dags för att sätta om jordgubbarna.. snart ryker det gamla landet.. och Ville fick vara med förstås.
Så alla nära och kära, om ni ska vara med om att hinna hämta någon planta så är det bäst att ha lite eld i baken.
Imorgon ska vi åka och köpa lite frön till sallad, morötter och annat grönt. Det ska bli roligt att få ett eget litet grönsaksland att ta hand om =)

   

                         Mina favorit grabbar !!!

Skynda Skynda!

Oj Oj.. nu måste jag rappa på litegrann för jag ska snart bege mig till Blåsmark och äta lite grillat.. PV är redan där så nu är det bäst att jag gör nåt åt saken.. kolla bara in dom här två:Åsså måste jag bjuda på en spexarbild:Dock inte illa för en 2 åring...

En riktig "Söndag"Idag har jag och Ville gjort precis ingenting..varit hos Granbergs och tagit det lugnt. Men Ville satte ju förstås andra i arbete=) 


Måste också få "hylla" våran hund...med att ägna honom några ord. Witech är en fantastisk klok hund som är lydig och snäll..De flesta känner väl så för sin familjemedlem, men han har något i sitt sätt som är riktigt speciellt. Vi hoppas att han får leva länge och må bra för en "sån" pärla får vi aldrig igen!!!
Här poserar man stolt inför kameran...

GRATTIS!!!Mitt Älskade syskonbarn Hanna klarade körkortet idag...Bra gjort, grattis önskar vi från långsjögatan!

Projekt grusinfart!

Denna vecka har bestått av fysiskt tungt arbete! Tack vare mina systrar har detta projekt gått rätt fort, tack än en gång för all hjälp!
Det var en hel del underarbete som skulle uträttas innan man kunde skrida till verket och skotta ut det fina gruset... men nu börjar det vara klart, Jippie =)   

Så klart får man alltid lite *nyfiket* besök när man håller på med lite större projekt... men det är alltid lika trevligt, en orsak att sätta sig ner på en fikarast =)Och ytterligare ett stort tack till Tobbe som sparade oss flera timmars jobb och några ryggar med att komma med stortraktorn och så vackert sprida ut gruset !!!

Himmelriket.....uppenbarade sig för våran motorintresserade 2 åring, och han fick uppleva det med "moffa"
Många skogsmaskiner..och stora som kebnekajse. Ni må tro att pojken njöt..heeeeela kvällen. Han kämpade och var vaken till 22.30, det är bra gjort!


Vi åkte också för att se min kusins stor renovering av ett äldre hus.. och då blev både jag och sambon lugn.. vi har nog inte så många och så stora projekt att jobba med i sommar om man jämför med dom.. hej och hå Men fint blir det  =)

   
Renoveringsbygge             Åskådare                             Alicia

MumsLite fika och ett glas mjölk tackar lille herr Vaattovaara aldrig nej till!  =)

Stockholmsbesöket har åkt vidare...Denna vecka började med ett trevligt stockholmsbesök. Peters syster och systerson var hos oss från Måndag och igår, Onsdag åkte de vidare till Haparanda.
Dagens bestyr består av lite städning, utelek och besöka pappa som just nu befinner sig hos min farbror i "Klövern" så det blir mysigt!

Helgen..

I Fredags cyklade vi ner till Granbergs och tillbringade största delen av dagen där... sedan var det dags för ett härligt bastubad innan vi skulle säga godnatt till Ville. Efter det blev det lite mamma-pappa tid framför Tv:n tillsammans med Vovven och en kvällsmacka!
Lördagen var fullspäckad. Linda. Engman och Elliot kom på besök.. så det blev endel lek för pojkarna.

Peter fick hjälp med att byta fönster till garaget.. Perfekt!!!

Sen bjöd de på lunch/middag så vi åkte då till dem och åt nygrillad hamburgare, Mums!
Efter den visiten så var det dags för oss att tillsammans med sambon, min syster och några ungar åka till Nimbus värld och leka av sig.

Lilla Ville var ack så trött och somnade i bilen innan vi var framme.. men det tog inte lång stund tills han vaknade av alla barns nöjda skratt, och snabbt som ögat var han pigg och alert igen=)
Kvällen tillbringade jag och min sambo tillsammans med våra vänner Sandra och Lassa som hade en trevlig fest som avslutades på sunes innan hemfärd!Söndagen började med en lång sovmorgon (Ville sov hos Granbergs)
Vi åkte för att hämta Ville efter lunch och blev som vanligt kvar där =) Men vi fick faktiskt endel gjort.
Vi "kammade" hela deras gräsmatta, så nu är den fin för sommaren =)

Fotbollslek i vårvärme!Idag cyklade vi ner till syster för att tillsammans med dem äta upp resterna från gårdagens goda middag. Det första Vilgot såg på gården " tedu bolle" (ser du bollen), Javísst, då var det bara att ge sig ut med bebismagen på "fotbollsplanen" =)  Kanske får han ett intresse för fotboll, det skulle vara riktigt roligt faktiskt. Jag älskar ju att fara och se på matcher.. kanske blir det endel av vår framtid=)

ValborgsmässoaftonValborgs firades hemma hos oss med mina familjemedlemmer.. dock bara hälften av skaran men vi var ändå 10st =) Vi åt gott och sedan bar det av med en promenad upp till Sigge och Vivvi..
Där fick vi avnjuta korven och brasan och mycket trevligt sällskap
Sen efter ett par timmar där gick vi hem igen och dukade fram efterätten.. Mums!

   Matilda och Ingegärd... Fantastiskt fina!!!

Photo by Vatto

vaattovaara@live.se

RSS 2.0