God Jul

Nu har jag fullt upp med allt vad gäller julen.. så nu tar jag lite av ett Jullov.. jag har ju redan tjuvstartat =)
Jag vill önska er alla läsare en GOD JUL och vi syns nog nån dag efter själva aftonen..
Måste bara visa vilket ståhej det var när vi fotade årets Julkort.. dom var SÅ söta och SÅ "arbetsvilliga"

Gravidfoto: Anna

Jag glömde faktiskt fråga om jag får lägga ut nån bild på henne.. men jag tror det är okej ;)... innan jag la ut detta blogginlägg fick jag ett SMS om att det var OK !!
Det var superkul.. den första magen jag har fotat också.. det var ju extra kul !

Här är två av.. Måååånga bilder som jag vill visa upp !


Syskonen Söremark

En bild till dig Vickan.. i väntan på resten =)

På begäran..

... eller rättare sagt önskan av kusin som fortfarande befinner sig på sjukhus medan barn och maken kämpar på med vardagen hemma.
Den dagen de fick flyga tillbaks till norrbotten hann precis pappan i familjen hem för att se det eminenta julspelet av alla barnen.
Min kära kusin kommer nog inte se detta inlägg på nåt tag då det idag är beslutat att barnet nu måste ut.. så med lilla knodden att tänka på så kanske inte "nätet" är det första man tänker på... men om du läser detta så har jag nu lagt ut ett par bilder med mycket dålig kvalitet men dock nog för att se din underbara dotter som hade en så söt fras till manus:
-Hej, det är jag som är renen.. vill du leka ??

Här är då den ursnygga sagoberättaren:Här på den sista bilden ser ni att Vilgot precis vinkar lite blygsamt då han hittat mig i publiken =)

Skönsång!

Ikväll traskade vi hela familjen upp till förskolan för att se Vilgot och de andra barnen sjunga och spela teater.. dom var jätteduktiga =)
Efter det lite fika och surr .. då kom det på tal att ett gäng kvinnor i byn spelar bandy på tisdagar och då jag fick frågan på att hänga med så tänkte jag.. varför inte..
Jag har ju annars träning med mitt "ordinarie" bandygäng på tisdagar men det hade jag redan avbokat.. så jag hann på den här träningen istället. Det var kul.. men jobbigt då det inte var nog med folk till 2 lag så vi det blev 2mot 2 som alternerades av en avbytare!

Åhh.. jag höll ju på att glömma.. idag har jag varit en riktig husmor. Jag har gjort palt och även kött i med en supersmarrig marinad så, middagen är klar till imorgon, det är inte illa det!

Planer för morgondagen finns, vi ska mötas upp några från mammagruppen på Nimbys. Det var längesen vi sågs så det ska bli riktigt trevligt.

Åh.. så irri.. kortet till kameran har tydligen låst (?) sig så just nu kan jag inte använde just det.. jag hade ju tagit kort på pepparkakorna vi bakade tidigare..det får bli en annan gång då istället.
Sen skulle jag vilja visa lite bilder från kvällens uppträdande, men det var svårt med ljuset då det var väldigt mörkt därinne!


Jag har en del bilder jag skulle visa.. men pga risk för att avslöja någon julklapp så väntar jag ett tag till, men jag hittade en annan favvobild på min vän:

Har länge funderat..

... på om jag skulle "våga" lägga ut några bilder på min morgongåva till min man...
haha.. nu tänker ni säkert våldsamt mycket.. men så är inte fallet.. det var ganska oskyldigt men ändå som väldigt vågat initiativ från min sida.

I alla fall så anlitade jag mina nära tjejvänner att hjälpa mig med fotografering för just gåvan.
Det var i början skitskrämmande men i slutet var jag faktiskt lite bekväm ;)

Nu har jag i alla fall beslutat att visa några väl valda bilder för er att se .. och få lite ideer till "ditt" bröllop !

BIO

Lite frustrerad och rastlös utbrister jag till min man då han kommer hem från jobbet att jag måste få komma hemifrån och göra nåt annat.. han skämtar lite smått och säger: Men far då!?
Sen smyger han iväg och ringer och ordnar barnvakt så vi två kunde åka på bio.. Han är lyhörd;)

Är nu nyss hemkommen och vi såg Harry Potter, jag måste säga att den var bra!
Har dock missat nån film innan men jag fattade ändå det mesta =)

Har nu huvudvärk och mår lite sisådär.. hoppas på en bättre dag imorgon!

Fortfarande kallt.. men lite roligare =)

Så är natten kommen.. och innan det är dags att lägga sig så måste jag säga att jag fick mer uträttat än jag hade trott idag!

Under tiden min far var här med barnen så åkte jag och "storhandlade" på byn's affär.. lite mer än tusenlappen så nu får vi hoppas att maten räcker länge!
I alla fall så hade jag tänkt göra hemmagjort palt idag, men insåg att jag hade kommit på den briljanta ide'n lite väl sent. Då fann jag där på hyllan en pite-palt MIX.. jag köpte hem och testade.. Högsta betyg av alla..såklart att "äkta palt'n" är bäst men helt klart värd en andra plats.. det stora plusset var att mixen var minimalt arbetskrävande!

Efter middagen var det dags att sätta igång med pepparkaksdegen.. men då utbrister Vilgot.. men mamma, jag vill ta kort med den här: -"Tompemössan"
Snabbt var jag fram med kameran och svirade om dem båda (helt oplanerat alltså) till lite snajsigare kläder än de "lortkläder" de hade på sig vid middagen =)

Perfekt, då blev Julkorts-korten tagna! Ska skicka ut dem först, sen visas de på bloggen!
Pepparkakorna blev bakade.. och en del av degen raka vägen ner i magen för en viss liten krabat ;) (haha inte jag alltså)

Innan jag då drog iväg på bandyträning så hann jag fram med saxen i grabbens hår.. typiskt att jag inte hann klippa honom INNAN han ville fotas.. nåja..
Ett litet foto på Alva kan ni få..
och foton på Pepparkakorna kommer troligtvis imorgon..

Photo by Vatto

vaattovaara@live.se

RSS 2.0